Drachtstercompagnie, Drachtster Kompenije, Bernardus Nieuwenhuis, Nakke, Historie, Dr.Compagnie, HKDK, Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije, Dr.Compagnie
Microsoft Word - Voorjaarsmarkt bij de Oudheidskamer 2014.pdf
PDF – 962,4 KB 525 downloads
Flyer Krystmerk 2013.docx
Word – 59,8 KB 551 downloads

Voorjaarsmarkt bij de Oudheidskamer

Op zaterdag 12 april zal er ter gelegenheid van de opening van het nieuwe seizoen een voorjaarsmarkt worden gehouden op het terrein bij de Oudheidskamer.

In de weken vóór Pasen wil iedereen wel graag een mooi bloemstuk in huis en op die markt is er wat dat betreft volop keuze.

Maar er kunnen ook andere artikelen te koop worden aangeboden. Wij doen hierbij een oproep aan particulieren en verenigingen uit ons dorp om kosteloos met een stand daar aanwezig te zijn. U kunt zich daarvoor opgeven bij Corrie Keuning, tel. 342912 en graag vóór maandag 24 maart.

De organisatie van de voorjaarsmarkt gebeurt in samenwerking met zorgboerderij ‘It Fallaet’.

Koffie en thee en andere versnaperingen zijn zoals gewoonlijk te verkrijgen in het achterhuis van de Oudheidskamer. Wij hopen dat velen van u op deze dag tussen 10.00 en 16.00 uur in de gelegenheid zullen zijn om een bezoekje aan de voorjaarsmarkt te brengen. De opbrengst is bestemd voor de exploitatie van de Oudheidskamer.

Ook het komende jaar zijn de openingstijden van de Oudheidskamer aan de Fallaetswei nr. 17 op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Maar u kunt altijd contact opnemen met de familie Roosendaal om een afspraak te maken voor een bezoekje op een ander tijdstip.

Gelukkig zien we dat er steeds vaker belangstelling is om bijvoorbeeld bij een familiebezoek een kijkje te nemen in de Oudheidskamer en daar heerlijke koffie met gebak te nuttigen. Ook dit kunt u met Bernard en Ria Roosendaal bespreken (tel. 34 0864).

Namens het bestuur van de Stichting Oudheidskamer

en zorgboerderij ‘It Fallaet’ in Drachtstercompagnie,

Ruurd Verbeek


 

KRYSTMERK

 

by de Aldheidskeamer

Fallaetswei 17 Drachtster Kompenije

 

freed 13 desimber fan 19.30–21.30

en

sneon 14 desimber fan 10.00–17.00

 

 

It wurdt in bjusterbaarlik mooi barren

mei ús Aldheidskeamer yn de krystsfear

 

Wolkom yn in winters mearke”

Oudheidkamer Drachtster Kompenije

Fallaetswei 17 

 

 

 

In een mooi oud klein pand naast zorgboerderij It Fallaet zijn bezoekers van harte welkom. Een gedeelte is ingericht door de historische commissie van Drachtstercompagnie met verzamelde spullen afkomstig van inwoners uit het dorp.  Het is zeker de moeite waard om hier eens een kijkje te nemen en om iets van de geschiedenis van het dorp te zien. De zorgboerderij zullen de gasten van harte verwelkomen. U kunt genieten van koffie of thee met wat lekkers en van ambachtelijk bereid schepijs. Er is een terras waar u onder een oude perenboom kunt genieten van de omgeving. Ook binnen kunt u zitten als het wat minder mooi weer is. De menulijst is niet lang, maar wat we aanbieden is van hoge kwaliteit, en ouderwets lekker.
In juli 2012 zijn we van start gegaan. Van november 2012 tot april 2013 zijn we alleen op aanvraag geopend. In April staat gepland dat er een feestelijke opening zal zijn voor het nieuwe seizoen. De oudheidskamer is dan deels verder in de oude staat teruggebracht en we zullen het startpunt zijn van diverse wandel - en fietstochten.

De openingstijden zijn: Vrijdag en zaterdag 9.00 - 17.00 uur

 

Op aanvraag verruimen we onze openingstijden
Tel. 0512-340846

Artikel Wâldpyk

 http://www.dewouden.com/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=147&cntnt01returnid=54

Heeft u nog spullen voor de oudheidkamer van Drachtster Kompenije?

Neem dan contact op met: Tseard Jager 06-51042692

Histoaryske Kommisje Drachtster Kompenije
hkdk@hotmail.nl
www.hkdkdrachtstercompagnie.nl
www.drachtstercompagnie.jouwweb.nl

Maak jouw eigen website met JouwWeb